מבשרת ציון היא מועצה מקומית כ 10 ק"מ מערבית לירושלים ושוכנת על רכס בהרי ירושלים (750 מ'). בתחום המועצה כ-6,000 יחידות דיור, הפרוסות על-פני 15 שכונות בשטח שיפוט כולל של 5,600 דונמים, מתוכו בנויים כמחצית.
מעוז ציון (המכונה גם "הקסטל") הוקמה בשנת 1951. היישובים מעוז-ציון ומבשרת-ירושלים (קולוניה) תוכננו תחילה כיישובים חקלאיים, בעלי אופי כפרי, המשלבים שטחי משק. ב-1963 אוחדו היישובים ליישוב אחד ושמות היישובים שולבו לשם החדש מבשרת-ציון. ב-1964 הוכרז היישוב כמועצה מקומית שכללה כ-3,500 תושבים.
[עריכה] סטטיסטיקה לפי נתוני הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) נכון לדצמבר 2005, יש במבשרת ציון 22,400 תושבים. האוכלוסייה גדלה בקצב גידול שנתי של 2.9 אחוז. רוב תושבי מבשרת ציון הם יהודים. היחס בין נשים לגברים הוא 973 נשים לכל 1,000 גברים.
לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2004, המועצה המקומית מדורגת בדרוג חברתי-כלכלי גבוה (8 מתוך 10). אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת תשס"ד (2003/2004) היה 70.2 אחוז. השכר הממוצע של השכירים בשנת 2003 היה 9,333 ש"ח (ממוצע ארצי: 6,008 ש"ח).
במרכז מבשרת ציון מתנשא הר מעוז, בגובה של 799 מ', בו נמצא "גן לאומי הקסטל". במבשרת ציון נמצאות שתי שגרירויות זרות - שגרירות פרגואי בישראל, ושגרירות בוליביה בישראל.
קבוצת הכדורגל של המועצה התאחדה עם זו של אבו גוש, משחקת בליגה א' דרום ונקראת הפועל מבשרת/אבו גוש.
נלקח מויקיפדיה
מוצא (או מוצא תחתית)
היא שכונה בפאתיה המערביים של ירושלים, שבעברה הייתה כפר מחוץ לעיר. השכונה מנותקת מהעיר ומוקפת הרים, עמקים ויערות. הכפר נוסד כיישוב יהודי מבודד בהרי ירושלים בעשור האחרון של המאה ה-19 וצורף לירושלים בשנת 1993. היישוב הוקם בידי ארבעה מתיישבים אשר כללו את יצחק ולאה כהן, שמואל ברוזה וכן משפחת מקלף (הוריו של מרדכי מקלף). היא השכונה הירושלמית הראשונה לקבל את פני העולים בכביש תל אביב-ירושלים (כביש מספר 1), בגובה כ-600 מטר מעל פני הים. מהכפר עולה דרך תלולה ומפותלת לשכונת גבעת שאול, שליד הר המנוחות.
ראשית היישוב הייתה באמצע המאה ה-19, כאשר מספר משפחות יהודיות מירושלים רכשו קרקעות בכפר קולוניה שבהרי ירושלים, ליד הכניסה המערבית לעיר. הם ערכו הכנות להקמת יישוב במקום ואף קראו לו "מוצא". בשל בעיות משפטיות, לא הוקם היישוב, אם כי נבנתה במקום תחנת דרכים ששימשה את הבאים לירושלים למנוחת הנוסעים וסוסיהם, לפני העלייה לעיר. האדמות נרכשו בסופו של דבר, על ידי מסדר בני ברית שביקש בשנת 1894 מועמדים להתנחל במקום. מסדר בני ברית אפשר למתיישבים לרכוש את נחלותיהם בתשלומים לתקופה ארוכה.
בעת ביקורו בארץ ישראל, ביקר הרצל במוצא ונטע בה ברוש (שנקרא "ארז הרצל"). באחד הלילות נגדע "ארז הרצל" ולאחר מכן נעשה ניסיון לא-מוצלח לשקמו. את ילדי מוצא לימד הסופר והחוקר משה דוד גאון (אביהם של בני גאון והזמר יהורם גאון). למרות יחסי הידידות בין המשפחות היהודיות ובין התושבים הערביים בסביבה, הותקף היישוב במאורעות תרפ"ט. בהתקפה זו נרצחו כל בני משפחת מקלף, פרט לשלושה ילדים שהצליחו להימלט (מרדכי, חיים וחנה). לאחר מכן, ננטש הכפר לתקופה של כשנה ולאחר מכן יושב מחדש. בשנת 1933 הוקם הכפר הסמוך מוצא עילית, על ידי בני מוצא ומתיישבים נוספים מירושלים.
נלקח מויקיפדיה
ליחצו לקבלת הצעות נדל"ן ממספר: מתווכים במבשרת ציון, מתווכים במוצא
תושבים מספרים על החיים ברחובות . ליחצו לקרוא ולרשום בעצמכם על: החיים במבשרת ציון , החיים במוצא
|